viernes, 21 de mayo de 2010

Les malalties que ens poden transmetre les mascotes


Les malalties dels animals domèstics són transmissibles a les persones, es coneixen amb el nom de zoonosis que a l'hora d'aconseguir una mascota és el que mes preocupa.
La majoria d'aquestes malalties es contagien a les persones a través de paràsits, entre ells tenim: els cucs intestinales o ascárides, les amebas, la solitària o tenia, els alfilerillos o oxiuros, la giardia i el cisterco. Segons dades estadístiques 3 de cada 10 mascotes tenen paràsits i el 30 % de les mascotes en grans països es troben sense desparasitar, convertint-se en un perill tant per als seus amos com per a qualsevol persona que estigui en contacte amb ella o amb la seva matèria fecal.
Dos de les malalties més perilloses que poden contagiar-nos els nostres gats o gossos són: la hidatidosis i la giardiasis. La hidatidosis és una malaltia que provoca la formació de quists en el fetge, pulmó i altres òrgans vitals. Aquesta es contagia per la ingestió d'ous del paràsit conegut amb el nom de tenia. La giardiasis provoca diarrea aguda, encara que en organismes més resistents pot donar-se solament en forma de molèsties més lleus com gasos, borborismos o intolerància als greixos. Es contagia amb molta facilitat ja que el paràsit que la provoca és microscòpic i no solament es troba en els animals o la seva femta sinó que també queda en l'ambient.
Existeixen altres malalties les quals són contagiades pels gats i gossos aquestes provoquen diarreas, lesions cutáneas i oculars; totes elles són provocades per la ingestió dels ous de paràsits. Es troben en els excrements i passen a l'home a través de l'aigua, objectes i fins i tot les nostres pròpies mans. La millor prevenció és la higiene, recollir i mantenir lluny de les persones la femta de les nostres mascotes i rentar-nos bé les mans després d'estar en contacte amb ells o amb els seus excrements.
La segona forma de prevenció és una bona assistència sanitària de la nostra mascota, vacunar-la segons els plans de vacunació corresponent a la seva espècie i desparasitarla cada tres mesos, són amidades de summa importància que no podem descurar.
La nostra salut i la de la nostra mascota estan molt lligades; ambdues depenen d'una actitud responsable de la nostra part. Siguem consenteixes i cuidem als nostres animals, protegir-los a ells és protegir-nos a nosaltres mateixos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario